Moeder van 2 jonge dames en eigenaar van Your Elements: Liselore van Ekdom. Met de unieke combinatie van life coaching en orthomoleculaire geneeskunde,  helpt Liselore ondernemende vrouwen (en hun kinderen) graag met energieklachten én wensen terug In hun Element. Wat maakt haar werk uniek? De combinatie van veelzijdige en elkaar aanvullende therapieën en technieken voor zowel lichamelijk als mentaal optimale gezondheid. Zo voel je je zowel fysiek als mentaal weer ín je element!

Met Your Elements leeft Liselore haar missie om op een integrale manier een bijdrage te leveren aan de vitaliteit en geluk van vrouwen door inzicht, veerkracht en zelfregie te vergroten.  “It ‘s all about energy”. 

Liselore werkt samen met aanvullende disciplines als de reguliere gezondheidszorg, therapeuten en coaches. Daarnaast geeft ze lezingen/workshops voor bedrijven als inspiratiespreker. Met praktijk in Amsterdam, Naarden en Hilversum is de kans groot dat je om de hoek woont :). 

De lifestyle van… Is ontstaan vanuit het idee dat we ván elkaar en mét elkaar kunnen leren. Er is niet 1 perfecte manier die voor iedereen werkt. Juist die verschillende visies maken het zo leuk en waardevol.

Wat is jouw ideale lifestyle-plaatje?

Een ideale leefstijl is voor mij dat je een omgeving voor jezelf creëert waarin je weet dat je in je kracht kan staan, die dingen kan doen die je leuk vindt en die aansluiten bij je unieke talenten. Dat heb ik voor mezelf ontdekt door de jaren heen en natuurlijk wisselt een en ander per levensfase.

Wat daarin als rode draad loopt? 

Bewustzijn, liefde, ontspanning, groei, lol en bijdrage aan geluk van mensen en ook dieren. Kunnen genieten van het leven, van de zon, van en met mijn lieve gezin, familie en vrienden. En keuzes (durven) maken die hiermee in lijn liggen. 

Om zo in het leven te kunnen staan weet ik dat het belangrijk is ook goed voor mezelf te zorgen: “happiness is an inside job”.  Ik heb ook zelf ervaren hoe ontzettend belangrijk bewustzijn en voeding (in de meest brede zin van het woord) hierbij zijn. 

En hoe is het in de werkelijkheid?

O ja haha. Goeie vraag. 

Het is niet voor niks “ideaal”;).

In werkelijkheid is dit ook voor mij soms hard werken. Als mama van 2 kleintjes, ondernemer, therapeut/coach, vriendin, dochter, zus… zijn er een aantal ballen in de lucht te houden.. Het is best een uitdaging om in de hectiek, die het soms brengt, rustig bij mezelf te blijven. Om vanuit die rust en vertrouwen mijn stappen te nemen. Gelukkig heb ik de flexibiliteit daarin gevonden, weet ik dát en hóe ik terug kan komen naar mijn balans. Dat was vroeger soms anders. 

Nu helpt het mij om (mezelf soms te dwingen) op mijn yogamat te gaan zitten, bewust te worden van wat er zich in mij afspeelt. Daarvoor zijn de uurtjes dat de kids op de opvang zijn en ik alleen thuis ben voor een startende werkdag redelijk heilig.  Daarna even in alle rust met mijn koffietje drinken maakt me gelukkig en klaar voor de dag. 

Omschrijf jezelf in 5 woorden.

Zorgzaam, nieuwsgierig, vernieuwend, (ik hoop met goede dosis humor), ambitieus

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

Picknicken in mijn eigen tuin met mijn gezin inclusief de kat :), met familie en vrienden op pad (lekker eten, dansen, leuke dingen doen), verdiepen en verder leren over allerlei elementen van het leven zowel biochemisch als spiritueel,  mensen helpen, yoga/rennen op de hei en zwemmen in Loosdrecht of Friesland met uitzicht op de zeilboten.

Hoe ziet een doorsneedag van jou eruit? En wat eet je dan vooral?

Er zijn bij mij 2 doorsnee dagen: 1) met kids, 2) zonder kids.

De 3 doordeweekse dagen zonder kinderen ben ik bezig met mijn werk. Werk ik vaak in de ochtend aan voorbereiding van sessies en aan mijn bedrijf. In de middag ben ik te vinden in de praktijk in Amsterdam / Naarden of Hilversum. Stuk voor stuk allemaal andere en dynamische omgevingen waarin ik het contact met cliënten maar ook met andere (collega) professionals heel erg leuk en leerzaam vindt. Als ik in Amsterdam werk combineer ik dat vaak met vrienden zien en even langs oude favoriete stekjes gaan – ideaal J

De dagen met mijn kinderen;  ben ik s’ochtends met mijn kleinste Valerie, hebben we even quality time, werk ik een beetje.  Voor we Fieline van haar leuke peuterspeelzaal halen, loop ik hard achter de wagen over de Hilversumse hei. Daarna boodschapjes doen, lunchen, even rustig aan doen met mijn oudste Fieline en in de middag met zijn 3e iets leuks.

Ik vind het fijn om voeding te eten waarvan ik weet en voel dat het me energie geeft. Maar waarvoor ik ook niet uren in de keuken hoef te staan.. Als ontbijt vaak wisselende smoothy met havermout, kokosyogurt of choco mousse (zie recept ?).  Met de lunch vaak groenteomelette / pannenkoek of soep. In de avond ook wisselend. Op het moment gek op zuurkoolsalade. Kijk voor inspiratie recepten op Instagram / Facebook.

De balans in “gezond eten” en ook kunnen genieten van de “minder gezonde” dingen vind ik heel belangrijk. Ik hou daar liefst 80-20 % regel voor aan. Merk dat deze insteek mijn cliënten ook erg helpt. Zo blijft het haalbaar en leuk en is het heel goed op lange termijn vol te houden. De positieve effecten van een aangepaste leefstijl zijn goed voelbaar.

Wat zou je graag nog willen ontwikkelen bij jezelf en waarom?

Momenteel speelt het ondernemer zijn. Ondernemen is voor mij een andere manier van werken dan in dienst werken. Daar maak ik mijn stappen in en er is zeker nog veel te leren.

Een van de belangrijkste dingen hierin is voor mijn eigen gedachtegoed staan. Dat is soms best spannend, zeker omdat het natuurlijke gezondheid gedachtegoed nog niet ingebed is in onze maatschappij. Wel steeds meer gelukkig J, heel gaaf om aan bij te dragen. Mijn achtergrond is reguliere gezondheidszorg en de brug slaan tussen regulier en aanvullend vind ik belangrijk maar is ook om vele redenen uitdagend. 

Daarnaast vind ik vrouwelijk leiderschap een prachtig thema. Ook daarin wil ik me verder in verdiepen. 

Wat zou je het liefst anders zien in de wereld?

Dat mensen in staat zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid in de meest brede zin van het woord. Hier hoort ook bewustzijn bij. Zodat we vanuit liefde kunnen handelen, naar elkaar, naar onze omgeving, naar de aarde. Een betere wereld begint – wat mij betreft – bij jezelf. 

Waar ben je dankbaar voor?

Voor veel van klein tot groot: ..alle biljoen cellen in mijn lijf die elke dag voor me zorgen :), de liefde die ik krijg en kan geven, het groene gras in mijn tuin, de zon (en de maan ?), de natuurwijsheden die door velen zijn doorgegeven en ontwikkeld, de kansen die ik gekregen heb, maar ook de lastigere ervaringen die me gebracht hebben waar ik nu sta.

Mijn inziens is dankbaar zijn enerzijds een mentale keuze (zeker niet altijd makkelijk). Anderzijds heb je ook je lijf nodig om je gelukshormonen aan te maken om de dankbaarheid te kunnen ervaren en voelen. Ze beïnvloeden elkaar. Wederom daarom zo belangrijk dat je weet met welke omgevingsfactoren je in je element bent en hoe je dit kunt optimaliseren. Vind het heel mooi om vrouwen daarbij te kunnen helpen. 

Als geld geen rol meer zou spelen, wat zou je dan doen?

Niet zoveel anders qua inhoudelijk werk (gelukkig J). Wel graag (nog meer ?) opleidingen omdat ik het zo leuk vind te leren. Ook zou ik graag nog meer van het “luxere leven” kunnen genieten: misschien wel een zeilbootje, een surfplank, mooie reizen maken met mijn gezin. Nog genoeg dromen ?.

Wat is je guilty pleasure?

 ik beschouw ze zelf  gelukkig niet zozeer als “guilty” 😉 : 

–          Kastanje crackers met roomboter en lavendelhoning

–          Dadels in pure chocola en nog meer pure (liefst rauwe) chocola

–          Lekkere koffie met (haver) melk

–          Appeltaart en pannenkoeken

Wat is jouw favoriete healthy recept? Wil je deze met ons delen?

Ik heb er een aantal. Deel er ook veel op social media ter inspiratie. Ik hoor vaak dat ontbijtvariatie voor velen het lastigs is. Om deze reden bij deze een van mijn favorieten:

Deze chocolademousse – is – niet – voor – de – poes ?.

Een topper; op elke bbq een hit en favoriet toetje/ontbijt/tussendoortje onderweg. Óf in ijsjesvorm.

Voor 1 persoon:

 

– 1 rijpe bananen (bio)

– 2 rijpe avocado (bio)
– 1/2 eetlepels rauwe cacao poeder (bron antioxidanten en mineralen als magnesium)
– 2 eetlepels amandelpasta

– Eventueel: scheut kokosmelk en kokosrasp
✔️ staafmixen maar..

✔️toppings erop, bijvoorbeeld:

– Kokosrasp
– Moerbeien

of

– Chia zaad
– Besjes

Wat zou je anderen als tip mee willen geven voor een gezond en gelukkig leven?

Leer jezelf kennen (find your fire): je talenten, je hart, je gedachten, je gevoelens, je uitdagingen.

Blijf jezelf ontwikkelen, volg je hart, ontwikkel je intuïtie en heb vooral jezelf lief: self love is the greatest medicines! Take Care!

En onthou: you are an energy field of awesomeness! De wereld heeft joúw unieke licht nodig!

Dank je wel Liselore! Neem een kijkje op haar website Yourelements.nl

Binnenkort komt er een blog van Liselore: Het geheim van veranderen.. Met deze inzichten lukt het jou de verandering aan te gaan die je wilt maar die vaak keer op keer niet lukt…