De lifestyle van… Is ontstaan vanuit het idee dat we ván elkaar en mét elkaar kunnen leren. Er is niet 1 perfecte manier die voor iedereen werkt. Juist die verschillende visies maken het zo leuk en waardevol. Jij kunt er precies uithalen wat jou aanspreekt! 

Vandaag de lifestyle van Amber van Happy Little Hippy!

Amber heeft een passie voor stijl, persoonlijke groei en reizen. Deze dingen combineert ze op haar blog happylittlehippy.com. Het is haar drive om anderen te laten zien dat het oké is om helemaal jezelf te zijn, om in je kracht te gaan staan en te doen wat je het liefst zou willen. Haar blog begon als een hobby om haarzelf te uiten, maar nu is zij bezig om happy little hippy uit te breiden en groter maken. Zo is ze ook bezig met cursussen ontwikkelen en kun je haar op straat vinden terwijl ze staat te poseren voor outfit foto’s (in haar eigen woorden: zeker minder glamoureus dan dat het op de foto lijkt, met iedereen die langs komt en je raar aanstaart haha). Ze doet dit met onwijs veel plezier en passie, want iets moois creëren, een verhaal vertellen en anderen kunnen helpen, dat is wat ze het liefste doet.

Wat is jouw ideale lifestyle-plaatje?

Het liefst zou ik als de 4/4/4 uur lifestyle willen leven.  Hierbij werk je 4 uur, ontspan je 4 uur en de laatste 4 uur gebruik je voor nieuwe informatie. Zoals cursussen doen of inspirerende ted talks kijken. Dit lijkt mij ideaal omdat je zo veel meer uit je dag en uiteindelijk je leven haalt!

En hoe is het in de werkelijkheid?

In de werkelijkheid werk ik veel meer, maar ik weet dat dit nu nodig is om uiteindelijk bij mijn ideale 4/4/4 lifestyle te komen. Wel kan ik wat meer mijn best doen om bewust pauze momentjes in te lassen omdat ik nu vooral aan het doorrazen ben.

Omschrijf jezelf in 5 woorden.

Ik zou mezelf omschrijven als creatief en optimistisch. Ik ben ook best wel een beetje een free spirit en verder eigenwijs en soms iets wat te perfectionistisch 😉

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

Ik ben het gelukkigst als ik een gevoel van vrijheid heb. Dit gevoel krijg ik als ik langs de zee loop, tijdens een roadtrip of als ik ga dansen, zingen en alles los kan laten wat zich in mijn hoofd opdringt. Op avontuur, de wereld ontdekken.

Hoe ziet een doorsnee dag van jou eruit? En wat eet je dan vooral?

Op een doorsnee dag: sta ik rond 8.30 op (als ik niet vroeg naar werk moet). Ik ontbijt meestal met kwark en doe hier een half geperste sinaasappel doorheen (sinaasappelkwark! Maar dan zelfgemaakt en niet met zoveel suikers als bij de sinaasappel kwark die je in de supermarkt koopt). Hierdoor doe ik wat muesli met noten en rozijnen en soms wat fruit. Of ik eet een simpele boterham met vleeswaar, of als we ze hebben avocado en scrambled egg. Ik ben blogger en beginnend youtuber, dus van s ’morgens werk ik meestal aan mijn content. Dat houd in dat ik vooruit plan wat ik wil maken, stukken schrijf, video’s film of foto’s maak. En deze ook weer edit. Verder volg ik een online cursus genaamd B school. Waarin ik leer hoe ik mijn eigen bedrijfje op kan zetten. Meestal spendeer ik daar één tot twee uur aan. En daarnaast werk ik +/- 24uur per week om alles te kunnen financieren.

Als middag eten eet ik meestal brood met vleeswaar, maar omdat ik minder vlees eet probeer ik alternatieven te vinden. Zoals salade en soep, maar ook bijvoorbeeld humus voor op brood. Avond eten varieerde erg. Maar ik probeer één tot twee keer per week vis te eten, altijd groente. En te variëren met pasta, aardappelen en rijst.

Wat zou je graag nog willen ontwikkelen bij jezelf en waarom?

Dichterbij mezelf willen blijven. Omdat ik van nature een pleaser en erg gevoelig ben vind ik het vaak moeilijk om voor mijn eigen waarheid te gaan staan. Ik zou graag makkelijker willen kunnen doen wat mijn hart zegt. En steviger op mijn eigen benen kunnen staan.

Wat zou je het liefst anders zien in de wereld?

Dat mensen bewuster zouden leven. Ik vroeg een vriendin laatst wat ze zou doen als ze helemaal zichzelf zou zijn en zou doen wat ze eigenlijk wilde. En wat ze me vertelde was eigenlijk iets heel anders dan dat ze nu aan het doen is.  Ja iedereen heeft zo z’n eigen pad te bewandelen. Maar ik zou graag zien dat mensen niet bang zijn om zichzelf te zijn en zichzelf te laten zien en te doen wat ze leuk vinden. Maar daar hoort ook meer empathie van de rest van de wereld bij, en acceptatie voor verschillen. Het besef dat we allemaal anders zijn maar wel allemaal gelijk aan elkaar, jij bent niet beter dan ik, en dat is iets goeds.

Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar voor alle mensen die in mij geloven of me hebben aangespoord mijn eigen ding te gaan doen. Soms heb je als mens een zetje nodig om te zien dat je er niet helemaal alleen voor staat. Niet iedereen heeft dat en daarom ben ik zo dankbaar voor de support die ik krijg. Ik ben dankbaar voor de kansen om me als mens te ontwikkelen en daarbij dus ook alle harde lessen van het leven hoe cliché dat misschien ook klinkt. Zonder die dingen zou ik niet doen wat ik nu doe en niet zijn wie ik nu ben. En ik zou het niet anders willen.

Als geld geen rol meer zou spelen, wat zou je dan doen?

Dan zou ik wonen in mijn eigen huisje in een zonnig land dicht bij de zee , daar boeken schrijven, ander helpen hun inner light te vinden, meer plezier maken (dansen, zingen, foto’s maken enz.). En bewuster leven doordat er minder pressure is.

Wat is je guilty pleasure?

Heel hard met mijn favoriete muziek mee bleren, misschien zelfs voor de Spiegel 😉 En ik kan absoluut niet zonder chocola, en dan het liefst melk van Verkade ( Zo lekker, het zou verboden moeten worden).

Wat is jouw favoriete healthy recept? Wil je deze met ons delen?

Bananenbrood!

250 gr spelt meel

4 bananen

115 gr boter

*optioneel  30 gr suiker

2 geklutste eieren

Thee lepel baking soda

Snufje zout en kaneel

*optioneel rozijnen

Verwarm de oven voor op 180 c – prak de bananen en meng met de boter – doe alle andere ingrediënten er bij en roer tot een glad beslag – bak 60/65 min en klaar!

Wat zou je anderen als tip mee willen geven voor een gezond en gelukkig leven?

Don’t simpely exist, live  is mijn motto. Laat de dagen niet aan je voorbij gaan, maak er wat van! Volg je hart, spreek jouw waarheid en doe waar je energie van krijgt. Klinkt misschien heel logisch en makkelijk, maar I know, dat is het niet. Maar volgens mij is dit het enige wat je echt gelukkig maakt.

 Bezoek hier de website van Amber!