De lifestyle van Asha Hossain 

Asha Hossain is een yogadocente uit Amsterdam die les geeft bij Delight Yoga & SportCity. Volgens Asha kun je yoga ten allen tijden in je leven integreren, niet alleen OP de mat maar voornamelijk van de mat af. Tijdens haar lessen (Vinyasa, Hatha, Yin en Pre & Postnatal) neemt ze je mee op reis terug naar jezelf, stap voor stap en dat doet ze op een liefdevolle en zachte manier, met tools die je in het dagelijkse leven kunt gebruiken. Sinds 31 december 2016 is zij moeder geworden van haar dochter Sura en heeft ze een nieuwe liefde gevonden voor moeders. Na het eerste jaar als mama weer de balans terug te vinden in deze mooie en uitdagende rol, is nu de tijd voor haar aangebroken om die liefde met andere mama’s (to be) te delen. Dit doet ze nu in de vorm van Sacred Motherhood Circles (o.a. bij Delight)  en zal ze binnenkort ook gaan doen door diverse workshops, lessen, events, circles & retreats aan te bieden i.s.m. holistische experts op het gebied van Motherhood! Hou haar in de gaten voor meer 😉

De lifestyle van… Is ontstaan vanuit het idee dat we ván elkaar en mét elkaar kunnen leren. Er is niet 1 perfecte manier die voor iedereen werkt. Juist die verschillende visies maken het zo leuk en waardevol.

Wat is jouw ideale lifestyle-plaatje?

Lastig..Mijn ideale lifestyle plaatje, verandert met de dag omdat ik in mijn ideale lifestyle plaatje mee ga met alles wat zich in het leven aan dient. Maar zeker sinds ik nu moeder ben vind ik het alleen nog maar lastiger geworden om liefdevolle aandacht in het koken en in het eten te brengen. Idealiter eet ik elke dag ayurvedisch verantwoord, slaap ik volle 8 uur per nacht, doe ik minimaal 5 x p week een eigen ochtend practice (lees: meditatie, journalling, chanten, asana etc.), kan ik een aantal uur per dag lekker werken aan mijn nieuwe bedrijf, kan ik volledig “present” bij mijn dochtertje zijn, heb ik tijd om even te ontspannen met een goed boek, om samen met mijn partner door te brengen en om uiteraard die heerlijk zelf bereidde, liefdevolle maaltijd 3 x per dag voor ons gezin te bereiden 😉


En hoe is het in de werkelijkheid?

Verreweg van mijn ideaal beeld. Laten we zeggen dat ik blij ben als ik 7 uur slaap op een nacht haal, 1 goede avond maaltijd kan bereiden (ook dat lukt niet altijd), Ik met volledige aandacht bij Sura kan zijn, al is het maar voor een middagje en ik s’ avonds even op de bank kan ploffen met een boek of met Netflix!

Omschrijf jezelf in 5 woorden.

Liefdevol, empathisch, eerlijk, slordig, lui   

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

Dat verschilt per periode/per dag en in willekeurige volgorde:
– Tijd doorbrengen met mijn gezin
– Werken aan projecten die ontstaan vanuit mijn hart
– Bewustwording creëren rondom moederschap
– Op training/retreat gaan
– Self care: In bad, boekje lezen, (zelf)massages etc.

Voor de laatste mag ik best wat vaker tijd vrij maken!

Hoe ziet een doorsneedag van jou eruit? En wat eet je dan vooral?

Doordat ik yogalessen geef op verschillende dagen en tijden en soms ook niet en op sommige dagen kan werken achter de schermen en op andere dagen helemaal thuis met mjn dochtertje ben, is elke dag compleet anders. We proberen elke ochtend en avond samen op te starten en af te sluiten. Meestal na het wakker worden, na nog even quality time in bed te hebben doorgebracht met zijn 3tjes, is Dennis, mijn partner met Sura bezig en begin ik aan het ontbijt (dat zijn afhankelijk van het weer en behoefte, warme papjes, smoothiebowls, pannenkoeken – het liefst in leuke kleuren door groenten te mixen in het beslag) Daarna begint de dag echt en ga ik of Dennis werken. 1 van ons brengt die dag met Sura door. Lunch is dus soms thuis met Sura en vaak is dat een broodje met iets lekkers (hummus, gegrilde veggies, avocado – Sura’s favoriet of de heerlijke vega pate van de Vegetarische Slager, momenteel mijn favoriet!) Wij proberen eigenlijk minimaal 2 maaltijden per dag lekker veel groenten te verwerken zodat we zeker zijn dat we genoeg goede voedingstoffen binnen krijgen. Soms ga ik met Sura lekker ergens een smoothie drinken of die nemen we mee naar de speeltuin, heerlijk en gezond als tussendoortje. Zo’n 4 x per week kook ik s’a vonds. Ik ben sinds 2010 vegetarisch en overwegend plantaardig, Sura ook en dat maakt het makkelijk om savonds 1 pan te maken voor ons allemaal. Haar favo eten is; Rijst met soep en linzen.. Maar we proberen het ook af en toe af te wisselen.. wij eten van alles, van pasta’s tot aan wraps, buddha bowls, soepen, (warmere) salades etc. Het belangrijkste waar ik als vegetarier rekening me hou is dat we de juiste voedingstoffen binnen krijgen (nav mijn ayurvedic nutrition opleiding in 2012) en dat is in ieder geval 1 maaltijd per dag de volgende combi : granen en/of groenten met bonen/peulvruchten/noten/zaden/zuivel. Deze combi is belangrijk zodat je als vegetarier ook sterk blijft! Trouwens doordat ik Sura nog borstvoeding geef eet ik wel bijna 5 maaltijden per dag ipv de gebruikelijke 3;-) Veel flinke tussendoortjes! Vanaf 17.30 zijn we meestal weer met z’n 3tjes, eten we samen, unwinden we samen, gaat Sura lekker slapen en dan zo”n 3 a 4 avonden per week hebben Dennis en ik ook savonds de tijd om of even iets voor onszelf te doen of om samen wat tijd door te brengen!

Wat zou je graag nog willen ontwikkelen bij jezelf en waarom?

Ik wil heel graag als ondernemer meer know how en kennis vergaren in het vak ondernemen.
Ook zou ik heel graag wat meer willen weten of Etherische Olien & kristallen.
Ik merk dat ik om de zoveel tijd behoefte heb aan dingen die iets extra’s kunnen geven in mijn leven. Afgelopen maand ben ik naar een prachtige verdiepings week van Pre & Postnatal Yoga Teacher Training gegaan in Portugal in een prachtige vallei in the middle of nowhere (met Dennis & Sura, wat fantastisch was!) Daarna heb ik een interessante training gevolgd over Ayurveda en de gezondheid van vrouwen en hormonen.. nu is het tijd voor olien en kristallen 😉

Wat zou je het liefst anders zien in de wereld?

Self awareness! That would create a shift in human consciousness!

Waar ben je dankbaar voor?

Voor alles in mijn leven, alle ups en downs en alles wat ik heb mogen meemaken en ervaren. Dit heeft mij precies gegeven wat ik nodig heb en heeft mij nu op een veel eerlijke en bewustere manier naar het leven en naar mijzelf laten kijken.. and I’m still progressing!

Als geld geen rol meer zou spelen, wat zou je dan doen?

Exact wat ik nu zou doen! Deze vraag heb ik mijzelf ooit in 2010 gesteld en ben daar meteen naar gaan leven! En dit blijft in ontwikkeling. Ik merk dat ik met de tijd steeds weer andere dingen wil doen waardoor ik continue in beweging blijf en verander. Als geld helemaal geen rol zou spelen zou ik die veranderingen sneller en gemakkelijker aangaan, maar nu kan ik genieten van die hele weg daar naartoe die mij steeds weer zoveel geeft..

Wat is je guilty pleasure?

Netflix, chocola, iets te vaak in bad gaan en iets te weinig opruimen in huis (meestal laat ik het net zo lang liggen totdat Dennis het wel “moet” opruimen….slik..)

Wat is jouw favoriete healthy recept? Wil je deze met ons delen?

Mijn favo van dit moment is een heerlijk pittige noedel tempeh salade met pindasaus:

Voor ong 2-3 personen heb je nodig:
– 1 blok tempeh
– noedels naar keuze (ik ben gek op boekweit of rijstnoedels)
– rode kool zonder nerf in reepjes gesneden
– rode paprika in reepjes gesneden
– spinazie of een andere bladgroente
– 2 wortels in reepjes gesneden
– een halve komkommer in reepjes gesneden
– bosui, gesneden
– koriander, grof gesneden

– evt een handje pinda’s

Voor de pindasaus

– 2 el sesamolie
– 3-4 el pindakaas
– 1 cm gember
– 1 teentje knoflook
– 1 tl sambal/chilisaus
– 1 el kokosbloesemsuiker of maple syrup
– 3 el tamari/shoyu/sojasaus

Doe alle ingredienten voor de pindasaus in de blender en mix! Voeg extra water toe voor zodat het wat vloeibaarder wordt. Ik gebruik de helft om de tempeh te marineren en de heflt als dressing. Je kunt altijd wat extra water, tamari en pindakaas toevoegen;-)

Snijd de tempeh in blokjes/driehoekjes en marineer deze in de helft van de pindasaus voor 10 minuten. Voeg sesamolie toe in een koekenpan. Bak hierin aan beide kanten de tempeh krokant. Kook de noedels volgens bereidingswijze en giet af met evt wat koud stromend water zodat het niet teveel gaat plekken. Hussel alle groenten en noedels in een grote kom. Leg vervolgens de tempeh er over heen en garneer met de andere helft van de pindasaus, bosui, koriander en pinda’s.

Wat zou je anderen als tip mee willen geven voor een gezond en gelukkig leven?


Durf eerlijk te zijn naar jezelf, je lichaam, je geest, je hart. Voel wat je ECHT nodig hebt, niet wat je denkt dat je nodig hebt!

Dank je wel Asha! Laat je door haar inspireren via haar Instragram account: 
ashahossain.ams!