De lifestyle van… Is ontstaan vanuit het idee dat we ván elkaar en mét elkaar kunnen leren. Er is niet 1 perfecte manier die voor iedereen werkt. Juist die verschillende visies maken het zo leuk en waardevol. Jij kunt er precies uithalen wat jou aanspreekt! 

Dit keer de lifestyle van Janna Krooshoop van Wanderlust Yoga!

Over Janna en Wanderlust Yoga

Na een carrière in de hectische wereld van marketing & communicatie, heeft Janna het roer omgegooid en van haar passie haar beroep gemaakt: Wanderlust Yoga was geboren! Op dit moment geeft ze als yogadocent wekelijks dynamische Hatha Flow en rustige Yin yogalessen in Arnhem en losse yogaworkshops op diverse locaties. Haar tijd, energie en kwaliteiten steekt ze nu in iets waar ze écht blij van wordt en erg veel voldoening uit haalt. Waarmee ze voor haar gevoel een verschil kan maken dat er toe doet. Waarmee ze een positieve bijdrage kan leveren aan iemands persoonlijke welzijn en bewustzijn, en daarmee uiteindelijk ook aan de samenleving als geheel. Zo maken we de wereld samen een klein beetje mooier! Naast de yogalessen en – workshops die ze geeft, schrijft ze ook blogs over yoga voor WENDY en heeft ze een webshop met fijne duurzame en eco-friendly (yoga)producten.

Wat is jouw ideale lifestyle-plaatje?

Op hoofdlijnen datgene (kunnen) doen waar je het meest blij van wordt! Ik heb niet echt een vastomlijnde ‘ideaalsituatie’ waar ik naartoe werk, maar hou alle opties open en stuur gaandeweg steeds bij al naargelang wat er op mijn pad komt en de nieuwe inzichten of interesses die aangewakkerd worden.

En hoe is het in de werkelijkheid?

Doordat ik zo’n 2,5 jaar terug het roer heb omgegooid en nu zelfstandig ondernemer ben, ervaar ik een groot gevoel van vrijheid. Ik kwam erachter dat dat iets is waar ik veel waarde aan hecht en heel blij van word. Ik kan zelf kiezen wat ik doe, op welk moment en op welke manier. Heerlijk! De ‘yoga lifestyle’ en alles wat daarbij hoort vanuit de achterliggende filosofie vind ik eindeloos interessant en probeer ik zoveel mogelijk toe te passen in mijn leven, maar… dat vind ik soms nog best lastig en gaat dieper dan op het eerste gezicht lijkt. Eigenlijk ook wel goed, want zo blijft het een uitdaging en blijf ik mezelf ontwikkelen.

Omschrijf jezelf in 5 woorden:

Enthousiast, nieuwsgierig, ondernemend, dromer, pietje precies

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

Me bezighouden met alles wat met yoga(filosofie) te maken heeft én reizen! Vrij logisch dat mijn bedrijf Wanderlust Yoga heet, toch? 😉

Hoe ziet een doorsneedag van jou eruit? En wat eet je dan vooral?

Sinds afgelopen februari ben ik voor 100% zelfstandig ondernemer en helemaal gestopt met andere werkzaamheden naast mijn eigen bedrijf. Dat betekent dat ik helemaal zelf mijn tijd en dagen in kan delen en dat vraagt best wat discipline soms. Maar, daarentegen zijn mijn dagen best afwisselend qua werkzaamheden en zit ik niet constant binnen of stil achter een computer. Dat vind ik dan weer fijn! Meestal ben ik overdag bezig met het voorbereiden van mijn lessen, het beantwoorden van mailtjes, bijwerken van m’n administratie, bijhouden van social media of aanpassingen doen aan m’n website en af en toe een afspraak of wandelingetje buiten de deur. In de ochtend en/of avond geef ik dan yogales. Wat eten betreft ben ik een beetje gemakzuchtig aangelegd. Ik hou wel erg van gezond eten, maar dan zonder dat het me al teveel tijd en moeite kost. ’s Ochtends eet ik wat fruit of yoghurt met granola, tussendoor een krentenbol en als lunch bijvoorbeeld volkoren boterhammen met gekookt of gebakken ei en een glas verse jus. Op vrijdag ga ik af en toe heerlijk met mezelf uit lunchen, na de yogales die ik dan in de ochtend gegeven heb. Dat heb ik dan wel ‘verdiend’ vind ik zelf, zo aan het einde van de week!

Wat zou je graag nog willen ontwikkelen bij jezelf en waarom?

Ik zou graag wat geduldiger willen zijn, vooral in situaties waar ik zelf geen controle kan uitoefenen op wanneer iets gebeurt. Ik probeer erop te vertrouwen dat dingen zich op het juiste moment aandienen. Heel bewust probeer ik daarin wat meer te ontspannen en zonder te forceren, af te dwingen of mezelf er druk om te maken. Pfoe, valt nog niet mee!

Daarnaast wil ik mezelf als docent blijven ontwikkelen en mijn kennis verder verbreden en verdiepen. Hoe meer je leert, hoe meer je je realiseert wat je allemaal nog niet weet. 😉

Wat zou je het liefst anders zien in de wereld?

Hoe mensen met elkaar omgaan. Het zou zo fijn zijn als mensen elkaar wat meer in hun waarde zouden laten, elkaar niet beoordelen of veroordelen op basis van verschillen, maar deze (ogenschijnlijke) verschillen en mooie diversiteit juist vieren! Nu krijg ik soms het gevoel dat iedereen (van kleins af aan al) in een soort homogeen keurslijf wordt gedwongen en je gedurende je leven vooral bezig bent met conformeren aan ‘hoe het hoort’ en probeert te voldoen aan (andermans) verwachtingen. Misschien een beetje gechargeerd, maar mensen kunnen soms zó streng zijn voor zichzelf en voor elkaar. Zullen we een beetje liever voor onszelf worden? Een beetje aardiger voor elkaar? Ik hoop dat er een dag komt waarop mensen elkaar en ook de wereld/de natuur benaderen vanuit een gevoel van verbondenheid, gebaseerd op liefde en respect. In plaats van handelend vanuit angst en een gevoel van schaarste. Ik vind het best bizar om te zien wat sommige mensen zichzelf toe-eigenen of recht op denken te hebben puur op basis van afkomst, geslacht, het land waar ze toevallig geboren zijn, financiële positie of machtspositie. Misschien idealistisch, maar ik geloof wel dat die dag er ooit komt!

Waar ben je dankbaar voor?

Voor dit leven. Voor hoe mooi alles van nature is, voor alles wat er te ontdekken en te leren is, voor alle (soms moeilijke of confronterende) inzichten onderweg. Voor alles en iedereen die ik tegenkom op mijn pad, voor alle kansen die je krijgt, voor elke nieuwe dag!

Als geld geen rol meer zou spelen, wat zou je dan doen?

Ik denk ongeveer hetzelfde als ik nu zou doen. Dan zou ik waarschijnlijk wat vaker of langer op vakantie gaan, misschien verhuizen naar een huis met een tuin én – sowieso – m’n eigen yogastudio openen. Dat laatste is zeker een droom die hopelijk gerealiseerd gaat worden! Maar ook hier speelt geduld een rol; alles heeft z’n eigen tijd en ik vertrouw erop dat alles wat ik met de juiste intenties wil manifesteren, zich op een dag zal aandienen. Ik kijk nu op een andere manier tegen geld aan dan een aantal jaren terug en het speelt daardoor ook een andere rol in mijn leven. Toen ik nog werkte als projectmanager en communicatieadviseur in de snelle wereld van marketing, kwam er in de maand véél meer geld binnen dan nu. Maar ik voel me nu echt 10x zo rijk!

Wat is je guilty pleasure?

Oei… mijn late-night-after-yoga-snacking! Gyoza, M&M’s of avondeten dat nog over is, alles gaat erin op dat moment. Op de één of andere manier heb ik altijd berehonger als ik rond 22.30 uur thuiskom na het lesgeven en móet ik nog iets eten voordat ik naar bed ga. Guilty!

Wat is jouw favoriete healthy recept? Wil je deze met ons delen?

Nou, ik moet bekennen dat ik vrijwel nooit kook… mijn vriend vindt dit leuk én kan het ook heel goed. Dus wat dat betreft ben ik een mazzelaar (vind ik zelf)! Als ontbijt eet ik graag iets van yoghurt of kwark met vers fruit en/of granola, ik probeer wat minder boterhammen te eten en meer te variëren met ontbijt en lunch. ’s Avonds maak je me blij met allerlei soorten stamppotjes, Thaise, Japanse of Indonesische gerechten en een lekker pasta’tje met simpele ingrediënten gaat er ook altijd wel in. Ja oké… ik hou gewoon erg van eten J

Wat zou je anderen als tip mee willen geven voor een gezond en gelukkig leven?

Een positieve mindset doet denk ik veel voor je alledaagse geluksgevoel. Ik heb de mazzel dat ik van nature (meestal) vrolijk ben en het glas als halfvol zie. Maar voor wie dat niet het geval is; dit is te leren (echt!). Daarnaast is bewustzijn denk ik ook belangrijk. Dat je je bewust bent van wie jíj bent, waar jíj gelukkig van wordt, wat jíj belangrijk vindt en van daaruit keuzes maakt. Dus dichtbij jezelf blijven en jouw eigen, authentieke leven leven. Er is niet één manier of DE juiste manier om iets te bekijken of te doen. Uiteindelijk is alles perceptie en gaat het om jouw waarheid. Zoals Gustave Flaubert zo mooi zei: “There is no truth. There is only perception.

En last but not least: dankbaarheid. Sta regelmatig stil bij wat je hebt en waar je dankbaar voor bent. Klein of groot; door te focussen op datgene wat er allemaal wél is, vergroot je je geluksgevoel. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus door te focussen op het positieve voel je je niet alleen beter, maar sta je ook meer open om alle andere mooie dingen die het leven nog voor jou in petto heeft te zien en te ontvangen!

Dank je wel Janna voor je inspiratie! 

Neem eens een kijkje op haar website!