Hoe hebben jullie Blue Monday ervaren? Ik lag uitgerekend die dag uitgeteld op bed en had de griep stevig te pakken. 
Ik riep al een paar weken heel dapper dat het griepvirus mij niet zou pakken, nou dat ging dus even niet op… Jeetje, ik was even goed onderuit gehaald. Van bed naar de keuken lopen was al te veel. Ik dacht dat mannen zich konden aanstellen wanneer ze ziek zijn, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik toch best aan het zuchten en steunen was de afgelopen dagen 😉  Ziek zijn, bah niks aan. Maar wel lief verzorgd door manlief in dit geval. 

Als je gezond eet en leeft wordt je niet ziek

Dit is een grote misvatting. Toch is het soms een teleurstelling voor mensen als ze ondanks al hun goede gedrag, toch ziek worden. Zo zei een dame die altijd trouw mee doet in mijn lessen laatst: “ik slik mijn suppletie, ik eet gezond en dan word ik alsnog ziek”. Zo herkenbaar dit. Ik dacht voorheen precies hetzelfde. Alsof ik het idee had mijn gezondheid te kunnen controleren door maar heel gezond te eten, braaf naar de sportschool te gaan en door mijn rust goed te pakken. Helaas is het geen garantie dat je niet meer ziek wordt. 

Je kunt je gezondheid niet controleren

We kunnen onze gezondheid wel positief beïnvloeden, maar niet controleren. In bepaalde gebeurtenissen, of je nou je been breekt, in een bepaalde situatie terecht komt of ineens ziek wordt, kun je in eerste instantie alleen maar loslaten en meegaan in de stroom die zich op dat moment aandient. 

Uitdaging

En ondanks dat we het soms zo goed weten wat we zouden moeten doen en het zo eenvoudig klinkt en ergens ook is, is het tegelijkertijd soms oh zo lastig. Zo is het in het geval van een griep gewoon: ziek is ziek. Maar ondertussen..

 • zou het echt niet gaan om gewoon die les te geven?
 • kan ik dan gewoon wat mailtjes wegwerken?
 • een blog schrijven?

Tja zo eenvoudig is HELEMAAL NIETS DOEN nog niet altijd. Maar uiteindelijk kun je alleen maar toegeven. 

Voordelen

Elk nadeel heeft zo zijn voordeel. Zo zitten er ook best wat voordelen aan de griep. Naast dat het ook goed schijnt te zijn voor je immuunsysteem om jaarlijks een griep te doorstaan is het ook heel fijn: 

 • dat je je zonder schuldgevoel helemaal in de watten kunt laten leggen
 • dat je ongegeneerd in je onesie in huis rond kunt blijven lopen 
 • dat het een hoop tijd scheelt. Zo hoef je je namelijk niet op te maken en dit er ook niet weer af te halen 
 • en dat er een hoop nieuwe creatieve ideeën ontstaan! 

Zo is natuurlijk het eerste weekend Hartkeuzes al een feit, maar wil ik in de toekomst veel vaker dit soort weekenden en specials gaan organiseren. 

Maar ook zou ik in de toekomst graag online coaching en programma’s aan gaan bieden! Hoe staan jullie hier tegenover? En waar zouden jullie het meeste behoefte aan hebben? Laat het me weten door een reactie hieronder of via de mail. Ben heel erg benieuwd. 🙂 

Doe mee!

Ik heb besloten om deze maand nog te beginnen met de 28 dagen challenge die ik elk jaar zelf doe en een soort van eigen gemixt plan is. De challenge houdt zo ongeveer het volgende in: 

 • discipline en regelmaat
 • gezond en bewust eten 
 • geen koffie, alcohol, suikers, en nog wat voedingsmiddelen die op even op de zwarte lijst komen te staan 
 • ritme
 • beweging
 • bewustwording
 • ontspanning

Met als resultaat dat je je weer helemaal fit en energiek voelt en als boost voor de rest van het jaar! 

Nieuwsgierig hoe ik dit aanpak? Of wil je zelfs meedoen? 

 • je kunt me volgen op mijn Instagram account waar ik jullie op de hoogte zal houden
 • als je mailt naar info@www.amberhanning.nl met ikdoemee! stuur ik jullie persoonlijk mijn boodschappenlijstje, oefeningen en tips.
 • je kunt t/m 22 februari een online coachingsgesprek via Skype inplannen, door mij een mailtje te sturen met jouw hulpvraag en gebruik maken van deze aanbieding en try-out voor maar €40,- voor 45 minuten. 

Ik heb er zin in. Tot snel!