De lifestyle van…. Louise Hildebrand van Mental Fitness 4U

Louise Hildebrand is van oorsprong sociaal psycholoog. Sinds 2005 heeft ze als zzp’er uiteenlopende functies beoefend waaronder tekstschrijver, groepslesinstructeur, yogadocent en nationaal trainer Bodybalance. Sinds 2010 houdt ze zich als psycholoog en coach vooral bezig met mentale fitheid. Een goed gevoel, positief denken en veerkracht is in haar visie te trainen. Ze geeft presentaties, trainingen en coachingstrajecten voor organisaties en particulieren. Daarnaast deelt ze als hbo-docent psychologie graag haar praktijkervaring en schrijft ze al ruim 10 jaar blogs. 

De lifestyle van… Is ontstaan vanuit het idee dat we ván elkaar en mét elkaar kunnen leren. Er is niet 1 perfecte manier die voor iedereen werkt. Juist die verschillende visies maken het zo leuk en waardevol. Jij kunt er precies uithalen wat jou aanspreekt! 

Wat is jouw ideale lifestyle-plaatje?

Wakker worden met heerlijke zonnestralen op mijn gezicht, genieten van mijn dochtertje, leuke dingen doen met mijn partner, rust en geluk voelen. Dagelijks geïnspireerd worden door wie of wat dan ook, lekker in mijn vel zitten, vol energie en creativiteit. Genoeg momenten nemen om mijn creativiteit tot uiting te brengen, bijvoorbeeld via blogs. En het allerbelangrijkste: dagelijks kunnen genieten van kleine dingen.

En hoe is het in de werkelijkheid?

Bijna ideaal. Op de zon na (misschien komt er een dag dat we naar een zonnig land vertrekken) en mijn energielevel. Mijn dochtertje is nu 7,5 maanden oud en tot voor kort kwam ze 2 keer ’s nachts voor een voeding. Daardoor voel ik me minder fit dan ik me zou willen voelen.

Wel probeer ik zo veel mogelijk rustmomenten te pakken, maar dat is niet altijd even eenvoudig, mede door mijn werk. Verder zou ik mijn creativiteit wat meer tot uiting willen brengen. Door mijn verlaagde energie-level lukt dat niet altijd.  

Omschrijf jezelf in 5 woorden

Optimistisch, praktisch, creatief, zorgzaam en introvert.

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

Dat is per periode en per dag anders. Mijn dochtertje verzorgen staat zeker hoog in de top 10. Maar ook bloggen, yoga, Bodybalance geven, werken, You Tube filmpjes bekijken en goede gesprekken houden met m’n vriend of vriendinnen staan hoog in de top 10.

Hoe ziet een doorsneedag van jou eruit? En wat eet je dan vooral?

Een dag waarop ik thuis werk ziet er ongeveer als volgt uit. Rond 07.00 uur word ik wakker en geef ik Emily borstvoeding en verschoon ik haar. Daarna neem ik haar mee naar mijn ontbijt. Deze bestaat uit een klein schaaltje Griekse yoghurt met walnoten en gedroogd fruit. Daarnaast eet ik een of twee stevige boterhammen met kaas, drink ik een kop thee en een cappuccino of latte.

Na het ontbijt en wat gespeeld te hebben leg ik Emily op bed, neem ik een douche en maak ik me klaar voor de dag. Ik kruip achter de laptop, werk een aantal uren en zodra Emily wakker word krijgt ze opnieuw borstvoeding. Ik doe haar in de Tummy Tub waarna het alweer tijd wordt voor de lunch. Die varieert van 2 tot 3 boterhammen met kaas en rauwkost tot soep met brood of zelfs een klein bordje met warm eten.

Daarna ga ik een wandeling maken met Emily, doe ik wat huishoudelijke klussen of ga ik verder met m’n werk. Het avondeten varieert van een pittige wokschotel tot gekookte aardappels met broccoli. Tussendoor eet ik crackers, noten, boterhammen of fruit. Snoepen doe ik overigens ook. Dat varieert van een handje vol chips tot een paar stukken chocola, slagroom of een lekker plakje cake. Ik eet vooral naar behoefte. Nu ik borstvoeding geef eet ik overigens zo’n 500 kilocalorieën per dag meer dan gebruikelijk.

Wat zou je graag nog willen ontwikkelen bij jezelf en waarom?

Ik ben heel goed in nadenken, reflecteren en analyseren. Daardoor is er minder ruimte om mijn emoties te ervaren en ze vervolgens ook te uiten. Denk aan irritatie, boosheid of verdriet. Nadeel is dat ik op een gegeven moment kan ontploffen of overlopen van emoties. Als ik eerder mijn emoties zou uiten of erover zou praten, dan zou ik deze bom niet hoeven te ontploffen. Gelukkig lukt dat steeds beter.

Wat zou je het liefst anders zien in de wereld?

Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid en oorlog. De positie van vrouwen en kinderen kan me ook diep raken. Zo keek ik laatst een documentaire over een vrouw die twee jaar in een Afghaanse gevangenis heeft gezeten. Het enige wat deze vrouw wilde was een leven opbouwen samen met haar zelfgekozen geliefde.

Ook zag ik onlangs een documentaire over adoptiekinderen in Amerika. Daar mogen Amerikaanse ouders hun adoptiekind weggeven als de ouders het kind niet meer wensen. De aflevering start met een catwalkshow waarin adoptiekinderen zichzelf presenteren. Dit in de hoop dat er ouders in het publiek zitten die het kind graag mee naar huis willen nemen. Sommige kinderen zijn al in 3 of 4 verschillende gezinnen geweest om vervolgens weer als een auto afgedankt te worden. Het maakt me verdrietig dat volwassen mensen zo met adoptiekinderen omgaan.

Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben voor heel veel dingen dankbaar. Van het feit dat ik een koelkast vol eten heb tot mijn prachtige dochter die ik op 43-jarige leeftijd heb gekregen. Dankbaarheid heb ik door de jaren getraind. Voorheen was ik pas blij als ik grote dingen had bereikt. Bijvoorbeeld afstuderen voor mijn studie psychologie. Of het binnenhalen van een geweldige opdracht. Nu kan ik al dankbaar zijn voor de zon die schijnt, een lach van mijn dochtertje of voor een goed gemaakte cappuccino of latte.

Als geld geen rol meer zou spelen, wat zou je dan doen?

Dan zou ik samen met mijn gezin naar een warm land of eiland verhuizen. Een prachtig huis kopen midden in de natuur en vooral genieten van elkaar, de rust en het leven. Wel zou ik graag een laptop en internetverbinding tot m’n beschikking hebben zodat ik kan blijven bloggen. Alleen al het getik op de laptop maakt me blij!

Wat is je guilty pleasure?

Online kleding shoppen in bed via mijn telefoon. Ik vind het vooral geweldig om mooie sale items te scoren. Eigenlijk vind ik het not done. Ik vind namelijk dat ik genoeg kleding heb. Maar die sale he? Zooo verleidelijk!  

Wat is jouw favoriete healthy recept? Wil je deze met ons delen?

Dat is vers gemaakte, gebonden groentesoep. Stoom hiervoor verschillende soorten groenten in een stomer. Bijvoorbeeld broccoli, paprika en een beetje wortel. Je kunt de groenten natuurlijk ook gewoon koken. Daarna doe je de groenten in de blender. Je doet er wat gekookt water bij en naar smaak een stukje bouillonblok en boter. Je kunt de boter ook achterwege laten of de boter vervangen door olijfolie. In het laatste geval bak je de olie samen met bijvoorbeeld knoflook of met wat uien. Die mix je vervolgens samen met de groenten en het gekookte water.

Wat zou je anderen als tip mee willen geven voor een gezond en gelukkig leven?

Gezond en gelukkig leven is niet altijd vanzelfsprekend. Zelf heb ik bijvoorbeeld een verleden gehad van somberheid en depressies. Ik wist niet hoe ik mezelf gelukkig moest maken. Het heeft me jaren gekost om erachter te komen wat het recept is. Belangrijkste is zelfinzicht en de motivatie om dagelijks aan je gezondheid en geluk te werken. Je gevoel van geluk is te trainen! Door bijvoorbeeld te werken aan je mentale fitheid: jouw vermogen of tevreden en gelukkig te zijn.

Daarnaast is de basis belangrijk. Daarmee bedoel ik gezonde en gevarieerde voeding (waarbij snoepen echt wel mag), voldoende beweging/sport en voldoende rust. Vooral dat laatste kan een grote invloed hebben op je humeur. Dit heb ik sinds de geboorte van Emily echt kunnen ervaren!

Dank je wel Louise! Lees meer over Louise en haar diensten op haar website www.louisehildebrand.nl