De lifestyle van… Is ontstaan vanuit het idee dat we ván elkaar en mét elkaar kunnen leren. Er is niet 1 perfecte manier die voor iedereen werkt. Juist die verschillende visies maken het zo leuk en waardevol. Jij kunt er precies uithalen wat jou aanspreekt! 

Dit keer de lifestyle van Myrthe van Stralen  – Van Stralen Performance Psychology.  

Myrthe van Stralen is sport- en prestatiepsycholoog en psycholoog gespecialiseerd in gezondheidsgedrag. Myrthe begon haar loopbaan op een professionele Tennis Academy te Alicante, alwaar ze met groot plezier workshops en individuele sessies verzorgde voor toptennissers en tenniscoaches van over de hele wereld. Terug in Nederland startte ze een eigen bedrijf in prestatie psychologie. Zo traint ze voetballers, tennissers, turners en zeilers, evenals hun coaches op mentaal vlak. Hiernaast geeft ze workshops in het bedrijfsleven en onderwijs. Haar centrale doel is om mens en organisatie te helpen bij het overkomen van barrières voor optimale prestatie.

Wat is jouw ideale lifestyle-plaatje?

Op de (race)fiets naar werk, veel buiten zijn in de natuur,  een 09:00-15:00 werkdag, tussen 16:00-18:00 sporten en de avond overhouden voor familie en vrienden.  Het klinkt utopisch, maar ik geloof dat dit de meest houdbare situatie is als we door willen tot ons 70ste.

En hoe is het in de werkelijkheid?

Ik werk (zoals velen volgens mij) met ups en downs in efficiëntie verspreid over een lange dag, met vaak veel reistijd en te weinig tijd en zin voor sporten.   

Omschrijf jezelf in 5 woorden.

Idealist, Integer, Doelgericht, Analytisch, Solist.

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

Van schaatsen kan ik heel gelukkig worden. Het is een oneindig technische sport, ik kan bijschaven aan mijn techniek tot ik 75 ben. 

Hoe ziet een doorsneedag van jou eruit? En wat eet je dan vooral?

Het is moeilijk voor mij om een doorsnee dag te beschrijven, ik heb een flexibele baan en ernaast een eigen praktijk, waardoor werktijden verschillen. Daarbij ben ik spontaan in mijn invulling van vrije tijd; er is zelden lange tijd achtereen regelmaat te herkennen. Ik zie die diversiteit vooralsnog als mijn vrijheid en als iets heel prettigs. Ik ben eigenlijk nooit heel goed geweest in regelmatig leven en heb dus ook niet een vast eetpatroon. Ik let als fanatiek sporter natuurlijk wel op mijn eiwit-intake en zorg dat ik voldoende groente en fruit eet. Ik probeer vooral veel af te wisselen en echt te luisteren naar waar mijn lijf behoefte aan heeft. Ik start wel altijd met koffie! Koffie is de continue factor!  

Wat zou je graag nog willen ontwikkelen bij jezelf en waarom?

Misschien iets minder gericht zijn op de toekomst en iets meer in het hier en nu genieten.

Wat zou je het liefst anders zien in de wereld?

Dat we onze eigen normen en waarden wat beter leren relativeren en niet opdringen aan anderen.

Waar ben je dankbaar voor?

Voor heel veel! Ik heb echt een fantastisch leven met lieve ondersteunende familie en vrienden. Ik ben in deze fase vooral ook heel dankbaar voor mijn vriend die een zeer ondernemend type is en mij stimuleert en vrolijk maakt. 

Als geld geen rol meer zou spelen, wat zou je dan doen?

Dan zou ik veel meer reizen naar en met leuke mensen,  maar ook mijzelf meer bekwamen in de (sportieve) activiteiten waar ik het meest energie uit haal.

Wat is je guilty pleasure?

Slapen, ik hou heel erg van slapen, met name op de bank. Ergens denk ik altijd; slapen doe je maar later, zonde van de tijd,  maar ik vind dromen interessant en droom heel veel.

Wat is jouw favoriete healthy recept? Wil je deze met ons delen?

Linzen met geitenkaas, rucola, rode puntpaprika, ui en veel(!) knoflook, fantastisch om lauwwarm als comfort food te eten.

Wat zou je anderen als tip mee willen geven voor een gezond en gelukkig leven?

Probeer zo vroeg mogelijk je barrières voor geluk, gezondheid en prestatie te vinden en vergeet niet dat hier professionals voor zijn. 

Dank je wel Myrthe!

Vind meer over Myrthe en haar diensten op haar website.