Deze keer de lifestyle van Martine van Innerbliss Company!

Martine Hilverda is holistisch coach en yogadocent. Martine is oprichter van de Inner Bliss Company, een online platform en mede eigenaar van YogaIbiza.nl ( volgende week live! ) waar zij yoga retreats op Ibiza organiseert. Het is haar missie om jonge vrouwen te ondersteunen naar meer zelfvertrouwen, energie en ontspanning. Martine is gespecialiseerd in stress gerelateerde klachten. Als je haar als kind vroeg wat ze later wilde gaan doen antwoordde ze: Ik wil mensen gelukkig maken. Die droom is uitgekomen; (weer) gelukkig worden, daar helpt ze je graag bij!
 
De lifestyle van… Is ontstaan vanuit het idee dat we ván elkaar en mét elkaar kunnen leren. Er is niet 1 perfecte manier die voor iedereen werkt. Juist die verschillende visies maken het zo leuk en waardevol. Jij kunt er precies uithalen wat jou aanspreekt! 


Wat is jouw i
deale lifestyle-plaatje?

Vroeg opstaan, beginnen met yoga en meditatie. Gezond eten en daar echt de tijd voor nemen. Voor mij zou het ideaal zijn als ik zelf ook nog veel lessen kan volgen. Dus minimaal 3 lessen per week zelf doen, naast het lesgeven. En dan weer vroeg naar bed, echt om 21.30 uur in bed nog wat lezen en om 22 uur slapen. Héérlijk! Maarrrr… aan de andere kant hou ik enorm van feestjes, wijntjes drinken met vrienden en lekker uiteten gaan, dus voor mij is een balans tussen het die twee heel belangrijk.

En hoe is het in de werkelijkheid?

In werkelijkheid merk ik dat ik voor veel dingen nu vaak ‘te weinig tijd’ heb. Dat is stom, want ik weet dat ik die tijd zelf kan maken. Ik neem niet altijd even goed de tijd om rustig te lunchen, eet vaak achter mijn laptop of onderweg. En daarnaast gebeurt het ook wel eens dat ik na een feestje ’s morgens wakker wordt en denk; aaiii dat 4e wijntje en meer had ik beter niet kunnen drinken. Daar baal ik dan weer van, omdat het de day after zo enorm beïnvloed, althans, zo werkt dat bij mij. Of dat ik me misselijk eet aan pepernoten en 5 minuten later denk; ‘hoezo, heb ik nu die halve zak op?’.

Omschrijf jezelf in 5 woorden.

Enthousiast, feelgood coach, betrokken, ondernemend, dromen najager!

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

Mensen begeleiden naar een ontspannen lifestyle, om vol vertrouwen en energie het beste uit zichzelf te halen. Dat doe ik via de Inner Bliss Company, een online programma wat na de zomer gelanceerd wordt en via retreats die ik organiseer vanuit yogaibiza.nl.

Hoe ziet een doorsneedag van jou eruit? En wat eet je dan vooral?

Ik ontbijt eigenlijk elke morgen met havermout met haver- of amandelmelk met een beetje fruit. Daarna heb ik met een beetje mazzel nog tijd om een yoga/ meditatie te doen. Ik begin de dag het liefst thuis achter mijn laptop, om vervolgens in de loop van de ochtend les te gaan geven. Voor ik de deur uitga gooi ik altijd wat ongebrande noten, fruit en dadels in mijn tas, mocht ik trek krijgen. Tussen de middag lunch ik met een salade, soep of groentensap uit de blender. De vriezer staat vol met bakjes soep, die verwarm ik dan voor ik weg ga en zo neem ik de soep mee. Vaak heb ik tussen de lessen door nog wat afspraken. Ik drink nooit koffie, want dan wordt ik mega druk, met hartkloppingen en alles erop en eraan. Chai latte vind ik heel lekker of ik drink gewoon thee. Tussendoor eet ik noten, fruit, dadels, soms een koekje, wortels met hummus, dat soort dingen… Eind van de middag heb ik vaak echt trek, dus het liefst eet ik best vroeg, rond 18.00/18.30 uur ofzo, anders ga ik heel veel snacken. ’s Avonds probeer ik niets meer te eten, maar als met vriend met een bak Ben & Jerry’s zit, eet ik gewoon mee 🙂

Wat zou je graag nog willen ontwikkelen bij jezelf en waarom?

Ik zou mezelf wel iets minder willen afvragen wat anderen van mij denken, vinden, willen, etc. Ik vind de mening en soms de bevestiging van andere mensen erg belangrijk, terwijl ik liever veel meer zou willen vertrouwen op mijn eigen gevoel.

Wat zou je het liefst anders zien in de wereld?

Phoe, dat mensen elkaar wat vaker glimlachen naar elkaar. Wat liever voor elkaar zijn. Vooral ook vrouwen onderling. Laten we elkaar helpen, ondersteunen en samenwerken, er is ruimte voor iedereen.

Waar ben je dankbaar voor?

Heel erg dankbaar ben ik voor mijn goede gezondheid. Daar sta ik veel te weinig bij stil. Puur het feit dat ik elke dag gezond op sta en zoveel mogelijk de dingen kan doen die ik leuk vind om te doen. Toen ik een maand geleden mijn enkelband inscheurde, waardoor ik nu nog steeds niet alle yogahoudingen kan doen merkte ik hoe vanzelfsprekend het eigenlijk is dat je lichaam meewerkt. Daarnaast ben ik erg dankbaar dat ik fijne familie en vrienden heb en dat ik mijn werk steeds meer op een manier aan het creëren ben, waardoor het eigenlijk niet als werken voelt.

Als geld geen rol meer zou spelen, wat zou je dan doen?

Dan zou ik in de zomer in ons strandhuisje in Nederland wonen en ’s winters op Ibiza. Ik zou vanuit de Inner Bliss Company mensen online en offline, tijdens retreats, begeleiden naar meer energie, ontspanning en zelfvertrouwen. Eigenlijk ben ik dat nu al aan het creëren, wie weet over een paar jaar! Daarnaast zou ik op plekken waar echte hulp nodig is in de wereld kijken wat voor bijdrage ik daar kan leveren, scholen bouwen, meisje en vrouwen emanciperen, dat door dingen 🙂

Wat is je guilty pleasure?

Tony Chocolonely, caramel zeezout. Ooeeeei,probeer het te beperken tot 1x in de maand. Oh en de reep die Tony met Pasen had merengue – citroen, was ook onuitstaanbaar lekker. Irritant gewoon! Oh en vroeger als kind maggi blokjes… als mijn moeder mijn broertje naar bed bracht, klom ik stiekem op het aanrecht om een maggi blokje te pakken en op te peuzelen. Ooeeei wat slecht, haha!

Wat is jouw favoriete healthy recept? Wil je deze met ons delen?

Via een studiegenootje van mijn opleiding Holistisch Coachen kreeg ik een heel lekker recept om zelf chocola te maken. Het is absoluut geen mager recept, maar zeker beter dan wat Tony maakt 😉 En ergggg lekker vind ik!

Chocolade fudge:

120 gr kokosolie

75gr cashewpasta

40 – 75 gr honing

40 gr rauwe cacao

Roer alle ingrediënten door elkaar. Voeg honing toe naar smaak, ik doe zelf meestal 50 gram. Giet in een bakvorm of ik giet het ook wel eens in muffinvormpjes. Zet het dan 1 uur in de vriezer en bewaar vervolgens in de koelkast. Het smelt heeeeel snel, dus gelijk opeten als je het eruit haalt. Yum!

Wat zou je anderen als tip mee willen geven voor een gezond en gelukkig leven?

Jezelf blijven, heel cliché! En vooral genoeg me-time maken. Tijd voor jezelf waarin je niets hoeft te doen, in bad gaan, rondje te lopen, massage boeken. Kortom: lief zijn voor jezelf!

Dank je wel Martine!

Neem een kijkje op haar website en volg haar toffe ontwikkelingen! www.innerblisscompany.nl