De lifestyle van… Is ontstaan vanuit het idee dat we ván elkaar en mét elkaar kunnen leren. Er is niet 1 perfecte manier die voor iedereen werkt. Juist die verschillende visies maken het zo leuk en waardevol. Jij kunt er precies uithalen wat jou aanspreekt! 

Vandaag de lifestyle van Susanne van bijsuse.nl!

Susanne, getrouwd met Robert, moeder van vier super leuke kindjes, zwanger van hun vijfde kindje, werkzaam als operatie assistente en een eigen mamablog. Bekijk haar leuk website! www.bijsuse.nl

Wat is jouw ideale lifestyle-plaatje?

Mijn ideale lifestyle-plaatje is een vrijstaand huis in een beboste omgeving met een eigen moestuin. Dieren zoals kippen een hond en een huisje voor onze ouders ernaast mochten ze hulpbehoevend worden. Een vrije opvoeding voor mijn kinderen die lekker veel buiten in de modder kunnen spelen en ook wat mee krijgen van de natuur.

En hoe is het in de werkelijkheid?

In werkelijkheid woon ik in een super leuk huis in een woonwijk met een redelijke tuin. In plaats van kippen (die ik wel even heb gehad tot grote frustratie van de buren omdat ze wel eens ontsnapte) hebben wij een konijn en een hond. Ons konijn wil ook nog wel eens ontsnappen en onze hond is ook een apart geval. In plaats van een moestuin heb ik een man die handelt in biologische groente en fruit en krijg ik in plaats van vieze modderige handen (wat ik totaal niet erg zou vinden) elke week een groente en fruit pakket via zijn bedrijf bioopjebord aan huis bezorgd. Er staat wel een redelijk groot speelhuis in mijn tuin maar die is te klein om mijn ouders in te stoppen mochten ze hulp nodig hebben. Onze wijk is wel heel kindvriendelijk en op een paar meter afstand staat een kinderboerderij met daarachter een natuurgebied dus mijn kinderen zijn wel heel veel buiten. Ook doen wij niet aan schone kleren en ben ik niet de moeder die boos word als ze onder de modder thuis komen. Helaas zou ik ze wel wat meer willen meegeven over de natuur want ik kan nog een cactus dood krijgen. Het is mij wel gelukt een avocado pit te planten en hebben wij nu al een aardig boompje van staan. Ik vind mijzelf geen strenge moeder en ik ben meer van het stimuleren gelukkig te zijn dan je te proberen aanpassen aan de maatschappij. 

Omschrijf jezelf in 5 woorden.

Mezelf omschrijven in 5 woorden is lastig nu omdat ik door mijn zwangerschap ook nog wel hormonaal  verander. Eén eigenschap blijft bestaan en dat is dat ik impulsief ben. Ik zeg liever ja dan dat ik het nooit heb gedaan. Ik hou van avonturen en kan mij ergens volledig op storten. Ik ben sociaal en ga veel vriendschappen aan, iets wat tijdens mijn zwangerschappen verandert. Zwanger wil ik me nog wel eens terugtrekken en ga ik cocoonen en mij meer op mijn eigen gezinnetje richten. 

Hoe ziet een doorsneedag van jou eruit? En wat eet je dan vooral?

Hoe mijn doorsnee dag eruitzie is nu zwanger wel hetzelfde maar wat ik eet is totaal anders nu! Wij beginnen de dag met de kinderen aankleden, de hond uitlaten en aan tafel ontbijten. Tanden poetsen haren kamen en jassen aan op naar school. Twee dagen in de week vertrek ik naar mijn werk waar ik mij omkleed en transformeer van huismoeder naar operatie assistente. De andere dagen probeer ik recepten uit, fotografeer ik deze, ben ik met social media bezig en doe de huishoudelijke taken. Zodra de kinderen uit school komen gaan we leuke dingen doen zoals knutselen of buitenspelen. ’s avonds eten wij weer met zijn allen aan tafel, krijgt iedereen nog een bekertje drinken en vertrekken ze naar boven om hun tanden te poetsen. Alle kinderen worden voorgelezen uit hun eigen gekozen boekje, er wordt een liedje gezongen en nog wat gepraat. Eigenlijk is ons avond ritueel bij de jongste 3 vrijwel elke avond hetzelfde. De oudste maakt vaak beneden nog wat huiswerk en komt daarna nog bij ons zitten. Bijna elke avond zijn mijn man en ik nog wel aan het werk, hij aan zijn bedrijf en ik aan mijn blog. Mijn eetpatroon is als ik niet zwanger ben ook eigenlijk altijd wel hetzelfde. Ontbijten met een smoothie rond 10 uur een soepje (ook op mijn werk), lunchen met brood of wat restjes van gister en als avondeten iets wat ik gekookt heb die dag. Snoepgoed daar ben ik normaal niet zo van maar nu zwanger verander ik totaal. Elke zwangerschap bak ik wel taarten terwijl ik daar normaal misselijk van word. Ik haal snoep in huis en mijn lade ligt vol met koekjes wat zelfs de kinderen opvalt. Op mijn werk eet ik tegenwoordig kroketten als lunch in plaats van een gewone boterham. 

Wat zou je graag nog willen ontwikkelen bij jezelf en waarom?

Ik zou willen dat ik meer rust kon vinden. Met rust bedoel ik niet aan de drukte van mijn gezin ontsnappen maar mezelf gewoon wat meer rust te gunnen in mijn hoofd. Tegenwoordig heb ik de Bootcamp (wat we ook elke zondag met het hele gezin deden) tijdelijk verruild door zwangerschapsyoga. Even stilstaan bij deze baby en mezelf en dit lijkt te werken. Daar waar mijn bloeddruk in mijn vorige zwangerschap tot een gevaarlijke hoogte steeg, lijkt hij nu te zakken. Misschien dus zeker iets om mee door te gaan na mijn zwangerschap en ook dagelijks een paar minuten van rust inlassen in mijn drukke hoofd.

Wat zou je het liefst anders zien in de wereld?

Meer begrip voor elkaar en meer liefde. Dat we minder bezig zijn met perfectie nastreven maar gelukkig zijn. Vooral als moeder merk ik hoe graag wij elkaars opvoeding willen bekritiseren en we de beste moeder willen zijn. Dit zie je alleen al terug in de traktaties die tegenwoordig meer lijken op hoogstaande kunstwerken en je deze toch niet eens meer durft op te eten.

Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar met mijn ouders, mijn man en kinderen. Ik zou niet zo gelukkig zijn als ik deze mensen niet had gehad. Ik ben dankbaar voor de opvoeding die ik heb gekregen en dat ik altijd mocht zijn wie ik was. Mijn man die mij stimuleert en altijd achter mij staat. Dankbaar met al mijn kinderen die mij zo trots maken niet omdat ze zo goed presteren op school maar omdat ze zijn wie ze zijn.

Als geld geen rol meer zou spelen, wat zou je dan doen?

Ik zou het niet weten eigenlijk. 

Wat is je guilty pleasure?

Mijn quilty pleasure is op dit moment zeker snoep!

Wat is jouw favoriete healthy recept? Wil je deze met ons delen?

Mijn lievelingsrecept is melanzane maar aangezien er heel veel kaas in gaat is het niet zo heel healthy denk ik maar wel heerlijk en vega. Het recept kan je vinden op mijn eigen site  www.bijsuse.nl


Wat zou je anderen 
als tip mee willen geven voor een gezond en gelukkig leven?

Wat ik andere als tip zou willen meegegeven vind ik moeilijk. Ik hoop gewoon dat ik mijn kinderen veel liefde mee geef en ze leer gelukkig te zijn met zichzelf. Ik hoop voor mijn kinderen en voor iedereen dat ze dingen gaan doen die ze leuk vinden. 

Voorheen was ik verpleegkundige en werkte ik met verstandelijk beperkte, hier heb ik heel veel van geleerd. Geleerd om niet te kijken naar de dingen die je niet kan maar naar al die dingen die nog wel gaan. Dat je niet heel goed in iets hoeft te zijn om er gelukkig van te worden.

Zo had ik nooit gedacht dat ik zou gaan bloggen aangezien ik de Nederlandse schrijftaal niet goed beheers maar ik het wel heerlijk vind om dingen van mij af te schrijven. Misschien ben ik er niet heel goed in en zal je mij op een schrijffoutje betrappen, ik vind het leuk en beleef er plezier aan. Misschien is dat ook wat ik andere wil meegeven, concentreer je op alle dingen die wel gaan en ga doen wat jij leuk vindt ongeacht wat de rest ervan vindt.