Deze keer de lifestyle van Amber van: By Amber 

Je zou je haast afvragen; hoe doet ze het? Amber is moeder van twee kinderen, getrouwd, werkt als psychiatrisch verpleegkundige, loopt hard, bokst, schrijft, en motiveert anderen op het gebied van lifestyle via haar geweldige blog By Amber. Ze is enorm gedreven om het maximale uit het leven te halen en dat enthousiasme is ook precies hetgeen wat ze uitdraagt. Als je niet van sporten houdt, raak je vanzelf gemotiveerd door haar! Juist in haar drukke leven, heeft ze de motivatie gevonden om te gaan sporten en heeft dit haar enorm geholpen en ver gebracht.. 

De lifestyle van… Is ontstaan vanuit het idee dat we ván elkaar en mét elkaar kunnen leren. Er is niet 1 perfecte manier die voor iedereen werkt. Juist die verschillende visies maken het zo leuk en waardevol. Jij kunt er precies uithalen wat jou aanspreekt! 


Wat is jouw i
deale lifestyle-plaatje?

Blij zijn met je leven en de rust hebben om er ook echt van te kunnen genieten. Mijn levensmotto is dan ook echt geniet van elke dag en haal er alles uit. Het leven kan soms zo hard zijn en uit een onverwachte  hoek zo anders lopen dan je zou willen. Dat het goed is om bewust te leven en je gezondheid voorop te zetten. Goede voeding vind ik zeer belangrijk en is 1 van de redenen waarom ik een eigen moestuin ben begonnen. 

Sporten is mijn verslaving. Gelukkig in mijn ogen wel een gezonde verslaving. Het geeft mij energie en maakt dat ik het gevoel heb de hele wereld aan te kunnen. Hoe zwaarder de workout hoe sterker ik mij daarna voel. 

En hoe is het in de werkelijkheid?

Nope geen rust 😉 als moeder ren je eigenlijk van hot naar her en vraagt het werk ook het nodige van je … dus nee van rust is niet altijd sprake. Daarom vind ik mijn sportmomenten zooooo belangrijk.. die houden mij in evenwicht, zorgen voor balans. Na een heerlijke workout kan ik alles aan en vind ik mijn rust! 

Omschrijf jezelf in 5 woorden.

  • betrouwbaar
  • Erg Koppig
  • Enorme chaoot
  • Sportief
  • Zorgzaam 

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

Heerlijk met mijn gezin naar een park of strand, een bal mee en gewoon heerlijk samen zijn. Of naar een leuke stad en gezellig te shoppen met een vriendin of mijn man ( ja ik heb het getroffen, ik heb een man die mogelijk nog meer van shoppen houdt dan ik zelf) We vinden het leuk om samen nieuwe steden te ontdekken en de sfeer van elke stad te proeven. Daarnaast vind ik het ook super fijn om alleen in mijn moestuin heerlijk in de aarde te wroeten. Ik kan daar veel voldoening uit halen. 

Hoe ziet een doorsneedag van jou eruit? En wat eet je dan vooral?

Wekker gaat om 07.00, ontbijten met de kids. Om 8.30 breng ik de kids naar school en als ik vrij ben is tot 14.00  de dag even helemaal van mij. Ik gebruik die tijd om te sporten in de sportschool, of pik een bootcamples mee. Ik hou er echt van om in de buitenlucht te sporten. Mijn werkdag ziet er eigenlijk nooit hetzelfde uit. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en weet eigenlijk nooit echt hoe de dag zal lopen. Ik hou van afwisseling dat houd je scherp en maakt waarschijnlijk ook dat ik dit werk al 13 jaar doe.  

Verder ben ik druk bezig met mijn eigen blog www.Byamber.nl waar ik schrijf over mindset en lifestyle.

En wat eet je dan vooral?

Ik begin mijn dag met Griekse yoghurt met Granola (vaak ook wel in de auto onderweg naar mijn werk). Mijn lunch is een salade met kip.. i love iT!  En s’ avonds eet ik groente met kip en rijst of een heerlijke courgetteschotel. 

 

Wat zou je graag nog willen ontwikkelen bij jezelf en waarom?

Ik zou kunnen zeggen dat ik een gestructureerder leven zou willen hebben.. maar ik ben nou eenmaal een chaoot… that’s me! Ik ben wie ik ben en eigenlijk zou ik daar niks aan willen veranderen. Maar als ik nu toch echt wat moet kiezen dan denk ik meer mijn creatieve kant wil prikkelen. Vroeger vond ik het heerlijk om te tekenen en te schilderen. Dit zou ik echt wel weer willen oppikken en verder in willen groeien. Helaas gun ik me daar nu nog niet de tijd voor, maar ik weet zeker dat die tijd komt!

Wat zou je het liefst anders zien in de wereld?

Gelijkheid …. geen armoede meer!! Als ik iets erg vind is dat ik iemand letterlijk zijn geld zie weggooien (was Het niet rapper lil kleine die gewoon zo 500euro verscheurde) en dat aan de andere kant mensen moeten smeken om eten. 

 Zo oneerlijk!!! 

Waar ben je dankbaar voor?

Voor het leven dat ik mag leiden met mijn gezin. Mijn gezin is mijn trots! 

Als geld geen rol meer zou spelen, wat zou je dan doen?

Zeker te weten een wereldreis maken met mijn gezin.. samen de wereld ontdekken en mooie herinneringen maken! 

Wat is je guilty pleasure?

Nutellaaaaaa

Wat is jouw favoriete healthy recept? Wil je deze met ons delen?

Uhm… ik moet eerlijk toegeven het is geen eigen recept maar een recept van Fajah lourens.

De courgette- spaghetti Cream cheese…hmmm verukkelijk!! Ingrediënten: courgette, rode ui, knoflook, gerookte kip, bosui, Cream cheese light en peper&zout.

Wat zou je anderen als tip mee willen geven voor een gezond en gelukkig leven?

Blijf jezelf, geef grenzen aan en hou vooral van jezelf. Je bent wie je bent en je bent mooi. Onthoud dat en geloof niemand die anders beweerd!!

Dank je wel Amber!

Neem een kijkje op haar website !

Of volg haar op Instagram.