De lifestyle van… Is ontstaan vanuit het idee dat we ván elkaar en mét elkaar kunnen leren. Er is niet 1 perfecte manier die voor iedereen werkt. Juist die verschillende visies maken het zo leuk en waardevol. Jij kunt er precies uithalen wat jou aanspreekt! 

Vandaag de lifestyle van Merle van Riessen, Deephouse yoga NL! 

Wat is jouw ideale lifestyle-plaatje?

Een goede combinatie van gezond leven, fun en veel ondernemen! Ik houd erg van met vrienden feestjes pakken, uit eten, de kroeg in, etcetera. Maar ik word ook erg blij van een rustige ochtend in het weekend met goede muziek en een krant. En yoga staat centraal: dit doe ik 4 a 5 keer per week en zorgt voor de balans in mijn leven. Ik werk full time als Project manager, geef ik soms yogales en organiseer ik Deephouse yoga events: het is dus belangrijk alles goed te combineren en daarin balans te vinden.

En hoe is het in de werkelijkheid?

Ehhm, goede vraag haha. Ik ben in februari terug gekomen van 3 maanden India en Indonesie. Daar heb ik veel geleerd over manieren voor een gezonde, prettige levensstijl. En heb ik mij dingen voorgenomen: 4 a 5 keer per week yoga (niet alleen actieve yoga maar juist ook Yin), telefoon na 22:00 uit, gezond eten, elke dag mediteren, etcetera. Tot nu toe gaat het redelijk zou ik zeggen haha. Ik moet wel zeggen dat – nu deephouse yoga NL eigenlijk sneller gaat dan ik dacht – ik merk dat ik veel met ondernemen bezig ben (word daar ook heel blij van!) maar daardoor mijn eigen rust (door o.a. yoga en meditatie) er wel eens bij inschiet. Die balans is iets waar ik op moet blijven letten denk ik. En tja, af en toe haal ik heerlijk een nacht door met vrienden en heb ik daarna een fijne (niet perse gezonde) uitbrak-dag. Niet gezond maar zeker ook iets waar ik blij van word!

Omschrijf jezelf in 5 woorden.

Ondernemend, analytisch, sociaal, nieuwsgierig, doelgericht

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

Met vrienden erop uit en yoga + yoga events organiseren. Ik krijg superveel energie van organiseren (vandaar denk ik ook mijn baan als Project manager J ) : of dat nou een activiteit/weekend voor vrienden is of een deephouse yoga event: laat mij maar organiseren. En vervolgens genieten van zo’n  avond/ weekend. En natuurlijk yoga zelf: zowel mijn eigen practice als lesgeven: rustgevend & een energizer tegelijkertijd!

Hoe ziet een doorsneedag van jou eruit? En wat eet je dan vooral?

Doordeweeks werk ik full time. Ik probeer sinds mijn reis mijn vinyasa yoga ’s ochtends te doen. In dat geval pak ik een yogales bij de studio Yagoy hier in de Pijp in Amsterdam van 7-8. Ik eet dan thuis na de les een bakje kwark met wat granola en chiazaad en ga daarna naar werk. Op werk eet ik als tussendoor meestal fruit of bijv snoeptomaatjes en een rijstwafel met humus. Tijdens de lunch eet ik meestal een salade. ‘savonds verschilt het vaak; ik eet vaak bij vrienden thuis of uit eten. Ik ben niet echt een kok dus als ik zelf thuis eet dan haal ik meestal iets gezonds af. En ik ben fan van de maaltijden van de keuken van Maass: dan hoef ik niet zelf te koken maar eet ik wel gezond J Sinds mijn reis eet ik vegetarisch en dat bevalt erg goed! En als ik uit eten ga eet ik sowieso een toetje met chocola. Chocola is echt mijn verslaving haha.

Wat zou je graag nog willen ontwikkelen bij jezelf en waarom?

Ik zou nog wel andere yoga stijlen willen ontwikkelen. Ik focus mij nu vooral op vinyasa in mijn eigen practice, lessen en events. Het lijkt me te gek om hier ook yin aan toe te voegen, hier ga ik dan ook binnenkort een opleiding voor volgen

Wat zou je het liefst anders zien in de wereld?

Ik heb in mijn woonkamer een poster hangen van Andy Warhol waarop staat: “I think everybody should like everybody” . Daar komt het antwoord op deze vraag wel mooi in samen vind ik. En misschien meer bewustzijn bij mensen over de voordelen van gezond / bewust eten.

Waar ben je dankbaar voor?

Gezondheid bij alle mensen om mij heen (familie , vrienden, maar ook mijn eigen gezondheid).  Ik heb veel dierbare familieleden en vrienden, zij zijn enorm belangrijk voor me. En verder ben ik erg dankbaar voor alle mogelijkheden: zowel op mijn werk als bij mijn eigen onderneming met Deephouse yoga NL. Ik haal daar ontzettend veel energie uit.

Als geld geen rol meer zou spelen, wat zou je dan doen?

Op dit moment zou ik niet zoveel veranderen denk ik. Maar op de middellange termijn zou ik misschien wel nog meer focus op yoga leggen (naast Deephouse yoga nog andere yoga projecten opstarten)

Wat is je guilty pleasure?

Chocola. Chocola. En chocola. Oja en Gin Tonics.

Wat is jouw favoriete healthy recept? Wil je deze met ons delen?

Zoals ik al schreef ben ik niet echt een onwijze kok en heb ik dus ook niet echt een favo recept. Wel houd ik ervan om in t weekend een smoothie te maken. Supermakkelijk: kwark, water, chiazaad, lijnzaad en ingevroren fruit. Fijne start van de weekend dag en/of na een yogales!

Wat zou je anderen als tip mee willen geven voor een gezond en gelukkig leven?

Balans! Geniet van dingen als uit (eten) gaan, borrelen, dansen. En combineer dat met healthy dagen met yoga / sport en gezond eten. En geef aandacht aan de mensen die belangrijk voor je zijn 🙂 

Meer over Merle, Deephouse yoga NL

Ik ben al een tijd liefhebber van Deephouse muziek; sinds ongeveer mijn mid twintigste luister ik vaak naar deze muziek en heb ik vele feestjes & festivals bezocht met deze muziekstijl. Heerlijke energieke muziek met vaak interessante & meeslepende 
tunes tussendoor, met bijvoorbeeld Oosterse invloeden of invloeden vanuit Soul. Sinds een jaar of vijf a zes geleden ben ik daarnaast totaal verslaafd geraakt aan yoga; dé manier voor mij om te ontspannen, balans te vinden en te bewegen. Vorig jaar kwam ik 
voor het eerst in aanraking met Deephouse Yoga; genieten! Twee werelden die voor mij samen kwamen, ik kreeg er enorm veel energie van. En vanaf dat moment dacht ik: dit wil ik ook doen. Ik wil mensen een yogales/ event bieden waarbij ze zich kalm, sterk & energiek tegelijkertijd 
voelen: de Deephouse tracks zorgen ervoor dat je nóg meer wordt meegenomen in de flows/ sequences, maar ook dat je (met name in de cooling down) je volledig ontspannen voelt. Ik zie het als perfecte activiteit voordat je bijvoorbeeld naar een festival gaat die dag: start de dag met actieve yogaflows 
met een live DJ, en daarna heerlijk fit & ontspannen een dag dansen! Maar het is ook gewoon een leuk uitje voor jezelf of samen met een paar vriendinnen/vrienden.  Samen met de DJ zoek ik creatieve pop up locaties, zodat het echt een bijzonder event is. En daarnaast gaan we dit ook aanbieden op festivals zelf; ‘s ochtends wakker worden met Deephouse yoga op de festivalcamping 🙂 

Volgende event bijwonen? Houd de facebookpagina in de gaten!