Al op jonge leeftijd kwam ik op bezoek bij de acupunctuur. Mijn ouders kwamen er zo nu en dan en automatisch kwam ik er zo ook terecht. Ik had geen idee wat het precies deed, maar wanneer ik er met hoofdpijn heenging, verdwenen mijn klachten na bezoek. Toch vroeg ik me vaak af of ik er nou in moest geloven, of dat het nou écht werkte.

Want hoe kunnen naalden ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen? Met onze mind willen we het liefst alles begrijpen en kunnen verklaren. Ik denk dat mijn acupuncturist van mij de meeste vragen heeft gehad van al zijn behandelingen. Waar is die naald in mijn buik voor? Wat doet het dan precies? Wat voel je aan mijn hartslag (de acupunctuur voelt de pols op een andere manier dan in de westerse geneeswijze)? Wat is er niet in balans in mijn lichaam? Wat kan ik daar aan doen? Enzovoort…..
En ik kon het niet verklaren maar merkte telkens weer dat het mijn lijf goed deed.

Ook liet Hans van Brero ( de acupuncturist waar ik al jaren kom) zo nu en dan wat opmerkingen vallen, waar ik over na ging denken. Een manier van in het leven staan. Bewustwording. Met jezelf en je lichaam omgaan. In die tijd propte ik 48 uur in 24. Ik werkte op school, volgde daarnaast twee opleidingen, at slecht, sliep weinig, werkte in de horeca en uitgaan was mijn favoriete uitlaatklep. Hij zei weleens dat ik roofbouw pleegde op mijn lichaam. Ik zag niet in waarom. Ik vond mijn lijf maar stom, als het niet gewoon deed wat ik in mijn hoofd wilde. 

Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door het menselijk lichaam, in welbevinden en gedrag. Door opleiding, werk en praktijk groeide mijn lichaamsbewustzijn. Hierdoor veranderde ook mijn zelfbewustzijn. Ik ging het verband tussen lichaam en geest steeds meer zien, maar ook de visie van Hans meer begrijpen. Hierin spreekt de Chinese geneeswijze mij ook zo aan. Wat heel anders naar het lichaam en gezondheid kijkt dan wij.

Het deed me steeds meer beseffen dat mijn lichaam niet gewoon zomaar een vanzelfsprekend instrument is, waar het moet luisteren naar wat ík wil. Maar eerder andersom. Ons lichaam vertelt ons zoveel. Het zit zo complex en mooi in elkaar, dat ik mijn lichaam veel meer ben gaan waarderen. Al zijn er kwaliteiten en ‘gebreken’. Het is mijn unieke lichaam. Dit is mij gegeven en hier moet ik het mijn hele leven mee doen. Daarom wil ik er zo zorgvuldig en zo goed mogelijk mee omgaan. Niet alleen door bijvoorbeeld bewust te leven, maar vooral ook door een positieve mindset en gedachten. 

En zo kom ik ook nog steeds bij de acupunctuur. Maar nu preventief. Als een soort APK 😉 Om goed te zorgen voor mijn lichaam en mezelf. En nog steeds stel ik eindeloos veel vragen. Het menselijk lichaam, ons brein, het verveelt me nooit. En bij deze mag ik de antwoorden op mijn vragen met jullie delen. Hoe vanuit de kennis en visie van Hans van Brero, acupunctuur kan bijdragen aan je gezondheid. Lees hier verder!