Nooit meer klagen

Hoe klinkt dat. Is het haalbaar? Is het iets wat we zouden willen? Want is het soms ook niet lekker om even ongegeneerd te klagen bij een vriendin over het één of ander?

Toevallig kwam ik op dit onderwerp doordat ik een magazine tegen kwam van begin dit jaar met de titel: Klaagvrij leven. Ik weet nog dat ik er tegen aanliep in de winkel en dat het mijn aandacht trok. Want ja, ik vond soms toch wel dat er veel mensen om me heen zo verschrikkelijk konden klagen. Wat zou het heerlijk zijn als dat geklaag er niet meer zou zijn! Op één van de eerste bladzijdes stond aangegeven dat klagen over mensen die klagen, precies hetzelfde is. Tja, soms heb je even zo’n spiegel nodig. En toen was ik wel benieuwd hoe ik dan zelf mijn aandeel hierin kon veranderen.

Klaagvrij leven is gestart op inititatief van Sandra Brandt die met haar klaagvrije maandag is begonnen om mensen in beweging te brengen. Na ziekte, waarin ze erachter kwam dat klagen haar niets hielp, begon ze zelf met het beoefenen van een klaagvrij leven. Zowel in woorden als in gedachten. Zelf kan ik ook wel uit ervaring spreken, dat klagen me nog nooit geholpen heeft. Wat kun je beter doen?

Lees het hele artikel verder op  https://www.lijfengezondheid.nl/nooit-meer-klagen/