Na lang uitkijken was het vorig weekend zo ver! Het event van Deephouse Yoga NL! Ik was enorm benieuwd hoe ik dit zou gaan ervaren…

Al even geleden werd mijn aandacht getrokken door dit event op social media. Ik vind yoga natuurlijk heerlijk en kon me zo voorstellen dat het heel gaaf zou zijn om een les te volgen op housemuziek. Bij de meeste yogalessen staat er vaak rustige muziek aan op de achtergrond. Maar waarom zou het inderdaad niet gecombineerd kunnen worden met toffe housebeats? Naast dat je met yoga werkt aan je fysieke lichaam, heeft het ook een groot mentaal en emotioneel effect. Tijdens een yogales wil je ook de aandacht meer naar binnen laten keren, zodat er meer bewustwording ontstaat van je lichaam en ademhaling en je zo ook je geest meer tot rust kan brengen. Zou housemuziek hierin ondersteunen? Volgens oprichtster Merle zorgen de tracks ervoor dat je nóg meer wordt meegenomen in de flows, maar ook dat je je volledig ontspannen voelt. Ik mocht het gaan ervaren!

Bij aankomst was ik al onder de indruk van de locatie en de manier waarop alles was geregeld. Er was goed aangegeven waar we heen moesten, we werden enthousiast ontvangen, er stond gemberthee voor ons klaar en ook de geweldige ruimte was volledig ingericht voor het event. Bovenin het Hoogtij in Amsterdam Noord met prachtig lichtinval en uitzicht op het water. Al die indrukken spelen toch al een rol waardoor je alleen maar meer in de stemming komt! Ik ontmoette Merle, die ik tot toen toe alleen nog via Instagram ‘gezien’ had, die voor iedereen even de tijd maakte om gedag te zeggen en een praatje te maken. De sfeer zat er al goed in. Let’s get this party started!

De les begint met een zittende meditatie waar de DJ begint met het inzetten van de beats.. De muziek kwam meteen bij me binnen en ik voelde de kippenvel over mijn hele lijf. Dit belooft een gave les te gaan worden. Ik heb veel yogalessen gevolgd en vind een stem en intonatie best bepalend voor een les. Merle heeft een fijne stem en lijkt zelfs haar coaching in te zetten op de juiste momenten in de muziek. Ik vind haar manier van lesgeven heel toegankelijk en denk ook dat de manier waarop zij haar les geeft en opbouwt voor heel veel mensen goed te doen is en er tegelijkertijd genoeg uitdaging te vinden is.

Waar ik geen grote kenner ben van deephouse, vond ik de muziek tijdens de hele les echt té gek! De combinatie van de houdingen en de muziek, maakte dat ik in een super lekkere flow terecht kwam. Ik had na de les het gevoel echt ‘gewerkt’ te hebben, voelde mij ontspannen en was tegelijkertijd helemaal in de mood voor een feestje!

De hele setting, het uitzicht, de locatie en de opzet, maakt het een beleving die ik nog veel vaker wil meemaken! Ik kan alleen maar zeggen: Laat hier wat mij betreft nog heel veel events van komen!

Wil je meer weten over Merle en Deephouse yoga NL? Lees hier meer!

Events in de gaten houden? Houd de facebookpagina in de gaten!