Er speelt nu al genoeg in de wereld, dus bij alle extra narigheid die er voorbij komt in de wereld, merk ik dat ik er zo nu en dan wel voor weg zou willen duiken. Mijn wereldje klein houden, daar waar ik het zelf veilig en leuk kan maken. En ergens voelt dat goed, maar ook alsof ik mijn kop in het zand steek voor wat er óók speelt. Want is het ook helpend wanneer we dat op die manier doen? 

Terwijl de Corona crisis iedereen nog bezig houdt, zie ik de 5G verhalen voorbij komen. Ik voel de hoop op een mooiere en gezonde wereld even wegzakken. Onafhankelijke wetenschappers die aantonen hoe schadelijk het is voor onze natuur, gezondheid en kinderen, er zijn vogels die letterlijk dood van het dak vallen bij testen. De straling beïnvloedt negatief ons zenuwstelsel wat leidt tot schadelijke veranderingen in het DNA. Tienduizenden bomen worden er gekapt door heel Nederland omdat dit het 5G netwerk lijkt te blocken. De oh zo mooie natuur waar we massaal naar toe trekken met elkaar in de tijden dat we het moeilijk hebben, wordt gekapt alsof het niets is. Ons thuis.  

Ik praat er over met mensen en iedereen heeft een andere mening en visie. De één beweert dat het hetzelfde is als 4G, de ander zegt dat de bomen niet om deze reden worden gekapt. En wat is nu waar? Ik denk dat de waarheid is dat we het met zijn allen amper weten en ik probeer mijn eigen waarheid daarin te vinden. Het maakt me machteloos dat er dingen gebeuren die zo tegen mijn gevoel en waarden ingaan waarin je het idee hebt dat je er niets tegen kunt doen. Want het is te groot om te fiksen.  Ik wil mijn kop in het stand steken als een struisvogel en gewoon even doen alsof dit er allemaal niet is. Maar moeten we dit dan ongestoord door laten gaan? Het lijkt wel een slechte Avatar film waar we in zitten denk ik dan, waarin het contrast tussen donker en licht steeds groter lijkt te worden. Op kleine en grote schaal. 

Het lijkt een grote roep en uitnodiging, de tijd waar we in leven, om naar binnen te keren. Niet weg te duiken en af te sluiten. Niet de triggers de overhand te laten krijgen. Niet te gaan wijzen in schuld of fout, maar telkens terug te keren naar vertrouwen en liefde en dit uit te dragen naar de rest van de wereld. Wakker te blijven voor wat er gaande is en vanuit daar kijken wat je kunt doen. Om zo toch die mooie wereld te leven in elk moment. Dus ik blijf dit beoefenen zoveel ik kan, wil dit zoveel mogelijk uit blijven dragen in mijn leven en mijn werk, en ik ga bezwaar maken tegen 5G, al is het maar iets. Om het vervolgens weer even los te laten. 

Waar sta jij voor op in deze tijd? 

En wil jij ook dat 5G stopt? Hier kun je tekenen.. https://petities.nl/petitions/stop-5g?locale=nl